Het kloppend hart van Waterland
Live

Halloween optocht weer spectaculair, aaarrrghhhh!

Gepubliceerd: Zondag 04 november 2018 11:28

Halloween optocht weer spectaculair, aaarrrghhhh!

Ook dit jaar kon de Halloweentocht in Monnickendam weer rekenen op veel bezoekers. Meer dan tweeduizend bezoekers trokken door langs de vele enge en griezelige acts in het centrum van Monnickendam.

All Hallow’s Eve is een Keltisch fenomeen, oudejaarsavond eigenlijk want hun kalender begon op 1 november. De traditie ging van de Kelten naar de Engelsen, en vervolgens naar de Amerikanen waar het volop gevierd wordt. Eten voor de zielen neerleggen en de boze geesten met maskers verjagen is een Amerikaans feest voor de jeugd geworden. Trick or Treat?!

Inmiddels wordt Halloween in Nederland ook meer gevierd met verkleedpartijen, veel schrikeffecten, doden, zielen, skeletten, zombies, kettingzagen, geesten, monsters, heksen, spinnen - hoe enger hoe beter.

In Monnickendam organiseren de buurtverenigingen Pitto, Dammers & Dijckers en de Binnendijckers weer een speurtocht door de binnenstad op 31 oktober. De bewoners hebben zich weer van hun creatieve kant laten zien met 31 acts. Verkeersregelaars en andere vrijwilligers zorgden voor een veilige en juiste gang langs de route.

Om half 7 ’s avonds stonden er al 1000 mensen in de rij en daar kwamen later nog zeker 1000 bij, via de officiële start of tussendoor ingevoegd. Als je officieel meedeed kon je ook de speurtocht naar de letters doen. Die waren onderweg verstopt bij de acts en leidden tot een woord. Aan het eind kon je het woord inleveren en wordt er tussen de juiste inzendingen een winnaar gekozen.

Veel kinderen maar ook volwassenen die de route liepen waren ook verkleed dus er werd al in de rij flink gegild. En onderweg, over de vesting, door de stegen en de straatjes liep je met je hart in je keel door al het engs onderweg. “Men lijdt het meest onder het lijden dat je vreest”. Als je voor je uit iemand hoort gillen en je moet er nog langs, vergt dat moed. Grote moed. En voor sommige kinderen was dit te eng. Gelukkig waren de meeste ouders mee. Helaas kon uw verslaggever niet schuilen op de brede schouders van de cameraman, maar we hebben ons er dapper doorheen geslagen. Volgend jaar weer...!
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services