Het kloppend hart van Waterland
Live

Hakvoort laat grootste superjacht tot nu toe te water

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 13:21

Hakvoort laat grootste superjacht tot nu toe te water

De Monnickendamse superjachtbouwer Hakvoort heeft afgelopen weekend haar tot nu toe grootste superjacht Scout te water gelaten.

Hakvoort Shipyard heeft onlangs zijn 63,72 meter lange motorjacht YN249 te water gelaten. Het project stond tijdens de bouw eerder bekend onder de naam Project Brio, maar het langverwachte project heeft uiteindelijk de naam Scout gekregen.

Het 63,72 meter lange superjacht is het grootste jacht dat Hakvoort tot nu toe heeft gebouwd. Het schip is ontworpen door de gerenommeerde Britse designstudio H2 Yacht Design. Scout biedt plaats aan 8 gasten en 14 bemanningsleden. Voor de gasten heeft Scout vier riante hutten, en voor de eigenaar is er een eigen dek. Verder zijn er negen dubbele hutten voor de bemanning, een aparte hut voor de kapitein, en natuurlijk ontbreekt het ook niet aan een heliplatform en een jacuzzi.


Na de tewaterlating bij Hakvoort is het schip naar Amsterdam gesleept waar de laatste werkzaamheden aan het superjacht zullen plaatsvinden. Zo zullen in Amsterdam onder andere nog een mast, een kraaiennest, en radarsysteem worden geinstalleerd. Het schip zal in de lente van 2019 aan haar nieuwe eigenaars worden afgeleverd.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services