Het kloppend hart van Waterland
Live

Grote ophaaldag Rommelmarkt Opstandingskerk

Gepubliceerd: Zondag 01 september 2019 19:17

Grote ophaaldag Rommelmarkt Opstandingskerk

Op zaterdag 7 september vindt in Monnickendam bij de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan weer de grootste rommelmarkt van Waterland plaats. Dit jaar wordt de rommelmarkt al weer voor de 51e keer georganiseerd. En afgelopen weekend gingen de vrijwilligers weer door de straten en langs de deuren om de spullen op te halen. PIM nam een kijkje...

Aan de rommelmarkt werken jaarlijks zo'n 125 vrijwilligers mee om de rommelmarkt tot een succes te maken. In het weekend voorafgaand aan de rommelmarkt gaan de vrijwilligers de straten van Waterland in om daar de spullen op te halen die de Waterlanders beschikbaar stellen. En als alle spullen zijn opgehaald, dan start de gigantische klus om alles uit te zoeken en op de juiste plaats te krijgen. Alles om te zorgen voor een zeer geslaagde rommelmarkt.

Op ruim 50 kramen en een tiental stands buiten, op het kerkplein aan de Graaf Willemlaan en diverse zalen in de kerk is van alles te koop: antiek, curiosa, babyartikelen, boeken, cd’s, platen, groot en klein meubilair, witgoed, kampeerspullen, kleding, tassen, elektra, audio, lampen, serviesgoed, speelgoed, gereedschap, etc. etc. Er zijn verlotingen, er is een Rad van Avontuur en diverse kramen voor de inwendige mens. Voor de kinderen zijn er diverse leuke attracties De markt trekt jaarlijks vele bezoekers uit Waterland en ver daarbuiten.

Goede doelen
Een groot gedeelte van de opbrengst gaat ook dit jaar weer naar diverse goede doelen en hulpverlenings projecten ver weg en dichtbij. De afgelopen 50 jaar is naar schatting € 400.000,= (omgerekend) is geschonken aan de diverse projecten. Voor dit jaar staan o.a. HUIS aan het WATER, Stichting VAARWENS, omroep PIM, Buurtschap Overleek en Helpers Roemenië en Moldavië, Hospice Kuria op de projectlijst.

Zie voor een volledig overzicht: www.pgmonnickendam.nl

Verkeer en parkeren
Let op: de Graaf Willemlaan is tijdens de rommelmarkt is tussen de Herm. Reijntjeslaan en de Jan Persijnlaan afgesloten In beide richtingen. Het niet mogelijk om vrijdag 6 september en zaterdag 7 september te parkeren op het kerkplein bij de Opstandingskerk.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services