Het kloppend hart van Waterland
Live

Grote Nederland kerstbal op Marken

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 10:22

Grote Nederland kerstbal op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Margo Boers uit Barenbrecht beschildert al jaren kerstballen met allerlei bekende gebouwen, bruggen, vuurtorens etc. uit elke provincie van Nederland. Dit doet ze niet alleen op ‘normale’ kerstballen, maar ze heeft ook één ‘aparte’ kerstbal genaamd ‘Grote Nederland kerstbal’. Deze bal hangt vanaf vandaag, voor een aantal maanden, op het Informatiepunt van Stichting Promotie Waterland aan de haven van Marken.

Namens de Stichting Promotie Waterland, nam Trijntje Visser de Grote Nederland kerstbal in ontvangst. Op de kerstbal zijn (uiteraard) ook plaatjes van Marken te bewonderen. De ‘normale’ kerstballen, met bekende plaatjes van Marken, zijn te koop bij ’t Marker Beertje aan Het Rietland op Marken.

Met de hand beschilderd
Alle kerstballen zijn uniek, daar deze met de hand worden beschilderd door mevrouw Boers. Zo is ook de Grote Nederland kerstbal geheel met de hand beschilderd.

De Grote Nederland kerstbal was ook al een keer op televisie te zien bij het SBS programma ‘Koffietijd’. Maar vanaf heden kunt u de bal in het Informatiepunt op Marken bewonderen.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services