Het kloppend hart van Waterland
Live

Grote Kerk ook dit jaar blauw gekleurd vanwege Wereld Autisme Dag

Gepubliceerd: Vrijdag 31 maart 2017 10:39

Grote Kerk ook dit jaar blauw gekleurd vanwege Wereld Autisme Dag

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Veel gebouwen worden dan blauw gekleurd. Zo ook de Grote Kerk in Monnickendam.

Van 2 tot en met 8 april is het de autismeweek. Deze week wordt georganiseerd rond Wereld Autisme Dag op 2 april, uitgeroepen door de Verenigde Naties als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Overal ter wereld worden gebouwen blauw verlicht. Dit jaar zullen o.a. het reuzenrad in London, Canada’s National Tower, het World Trade Center in New York en de piramide van Giza blauw worden verlicht.

In de regio Waterland worden niet alleen het gemeentehuis van Purmerend en het Spurd Leeghwaterbad blauw verlicht, maar ook de toren van de Grote Kerk in Monnickendam. Peter Stallenberg, Monnickendammer, vader van een autistische zoon en oprichter van De Blauwe Zon, behandelcentrum voor kinderen met autisme in Purmerend, heeft net als vorig jaar met de gemeente Waterland geregeld dat de Grote Kerk in Monnickendam blauw verlicht wordt deze week. De Blauwe Zon helpt ouders en autistische kinderen. Aan de kinderen wordt een op autisme en ontwikkeling gerichte aanpak geboden. De kinderen krijgen met name vaardigheden aangeleerd die zij door hun autisme missen, zoals even wachten, keuzes maken, op de juiste manier vragen stellen. Meer informatie over De Blauwe Zon: www.deblauwezon.nl

Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong & AUT. Dit om het belang van vroeg-herkenning en -erkenning van autisme onder de aandacht te brengen. Het is belangrijk om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren.

In de autismeweek worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Op de website www.autismeweek.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Bron: Peter Stallenberg

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services