Het kloppend hart van Waterland
Live

Grote inzamelingsactie Speeltuinvereniging Monnickendam voor Avonturenplein

Gepubliceerd: Donderdag 07 maart 2019 16:32

Grote inzamelingsactie Speeltuinvereniging Monnickendam voor Avonturenplein

Speeltuinvereniging Monnickendam wil het nieuwe seizoen, dat op 1 april 2019 begint, starten met mooi Avonturenplein. Daartoe houdt de vereniging een grote inzamelactie om de benodigde centen bij elkaar te krijgen.

Er is een groot aantal acties op touw gezet om dat voor elkaar te krijgen; uit de eigen spaarpot, uit fondsen en van u als inwoner van Waterland. Er is zo ongeveer € 25.000 nodig. "Geef gul" is de spreuk. "Het is voor onze kinderen."

De speeltuin is al jaren een begrip in onze regio. Niet alleen uit Monnickendam komen kinderen en hun (groot)ouders naar de Bernardlaan om te spelen, maar ook uit de andere kernen van onze gemeente en ook uit de regio zoals Purmerend en Volendam. En de Stichting Promotie Waterland stuurt ook geregeld kinderen van toeristen naar de speeltuin.

In 2018 is al een ander deel van de speeltuin vernieuwd, het “Kleintjesplein”. Dat is vooral ingericht voor kinderen tot 5 jaar. En nu is het dan de beurt aan de wat oudere kinderen die hopelijk binnenkort kunnen spelen op het “Avonturenplein”. Op het Avonturenplein komen mooie uitdagende vormen van spelen voor de jeugd tot 12 jaar.

Naast het werven van geld voor het nieuwe plein, is de vereniging ook op zoek naar een beheerdersechtpaar. Want wie kent Nel en Garrelt Bond niet! Maar zij hebben aangegeven na 16 jaar te willen stoppen. Dat zullen de kinderen jammer vinden, want Nel en Garrelt hebben veel liefde gelegd in hun werk.
De komende drie weken wordt er hard gewerkt om het terrein weer schoon en veilig te maken en ook de vernieuwing op het Avonturenplein te realiseren. Op 1 april zullen we zien of de ambities van het bestuur zijn verwezenlijkt.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services