Het kloppend hart van Waterland
Live

Groots onthaal voor Cor Martis na fietstocht van Maastricht naar Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 30 september 2018 13:10

Groots onthaal voor Cor Martis na fietstocht van Maastricht naar Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Om geld in te zamelen voor de aanschaf van een rolstoelbus is de 38-jarige Cor Martis uit Monnickendam in zes dagen van Maastricht naar Monnickendam gefietst. Zaterdag 22 september kwam hij aan bij de Bierderij in Monnickendam waar hij een groots onthaal kreeg.

Cor heeft een dwarslaesie waardoor hij in een rolstoel zit. Met zijn armen kan hij op een speciale fiets fietsen. Fysiotherapeut Jan Peter Valk heeft met hem getraind en samen hebben zij het hele stuk in etappes van 40-50 km van Maastricht naar Monnickendam gefietst. In het voorjaar heeft Cor opgeroepen hem te helpen met financiële steun om een nieuwe bus te kopen. Met de huidige bus kan hij met vrienden op stap, naar Ajax, etc. Maar de bus wordt te oud. Na de oproep hebben ongekend veel mensen en ook een flink aantal bedrijven geld overgemaakt. Ook zijn er acties op touw gezet om geld in te zamelen zoals de Lege Flessen actie van Kernpraktijk Ooster Ee en de collectebussen die op verschillende plaatsen in Monnickendam stonden. Het is echt ongelooflijk hoe snel Cor veel sympathie vanuit Waterland heeft opgeroepen en mensen heeft bewogen om geld over te maken. Veel van het benodigde geld was daardoor al binnen voordat hij op zondag 16 september Maastricht uit fietste, maar nog niet alles.

De tocht begon voorspoedig. Het was mooi weer, de eerste dagen. Uiteraard was het niet makkelijk want zo zegt Jan Peter Valk: “Niets gaat vanzelf.” Vrijdag was het pas echt bikkelen met de harde wind. Op de eerste dag van de herfst leek de zomer dan ook echt voorbij. Wind en regen maakten het de heren niet gemakkelijk.

Op zaterdag de laatste loodjes. In Zuiderwoude hadden vrienden de laatste 3 km gemarkeerd met ballonnen en stoepkrijt. 3 km! Nog 2k! Nog 1km! De finish! We filmden het laatste stuk en zonden dit live uit via Facebook. Dit filmpje is door bijna 5.000 mensen bekeken. Dit aantal kijkers is ook voor PIM echt beduidend meer dan normaal en geeft dus ook meteen aan wat een ongelooflijke prestatie Cor heeft volbracht en hoe erg de mensen met Cor hebben meegeleefd.

Bij de Bierderij in Monnickendam stonden familie, vrienden, sponsoren en andere betrokkenen en belangstellenden Cor’s aankomst luister bij te zetten. Menno Klok, al sinds de basisschool een goede vriend van Cor was de ceremoniemeester. De mensen werden op tijd gevraagd in een haag te gaan staan en er was handvuurwerk zodat Cor (en Jan Peter) echt groots en feestelijk werden ontvangen zoals dat hoort na een formidabele prestatie.

De enige die ontbrak was Bruce, de hulphond van Cor. Die was logeren tijdens deze week en zou helemaal gek van plezier zijn geworden als hij Cor weer zou zien. Dat was niet handig met al die mensen erbij die Cor natuurlijk ook wilden spreken.

Bij aankomst bedankte Cor alle mensen die hem geholpen hebben zijn doel te bereiken, fietsen van Maastricht naar Monnickendam en geld voor de bus. En ja: beide doelen zijn bereikt: Cor is terug in Monnickendam en het benodigde geld voor de rolstoelbus is binnen!
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services