Het kloppend hart van Waterland
Live

Groots Friendsconcert Bach in Monnickendam op 15 mei

Gepubliceerd: Zondag 01 mei 2022 13:25

Groots Friendsconcert Bach in Monnickendam op 15 mei

Foto: aangeleverd Marten Horjus

Op 15 mei aanstaande pakt stichting Bach in Monnickendam flink uit met een Friendsconcert. Zangers uit heel het land hebben zich aangemeld om de prachtige cantate 227 , Jesu, meine Freude van J.S. Bach uit te voeren. Voorts staat ook Friends Selig Sind die Toten uit van Heinrich Schutz op het programma waardoor het geheel een uitgesproken Luthers karakter draagt.

De koorstukken worden afgewisseld met dansante cellomuziek van Angela Stevenson en indrukwekkend orgelspel door Wim Dijkstra op het grote Gerstenhauerorgel.

De lat ligt hoog: vooraf is er slechts één repetitie. De zangers uit het hele land hebben zich aangemeld. De recensie van 17-9-2018 in het Noord Hollands Dagblad sprak bij een vorig, vergelijkbaar concert van ‘overweldigende cantates, voortreffelijke stemmen, verbluffend resultaat, een absolute aanrader’.

Voorafgaand aan het concert verzorgt Gustavo Truhillo een verhelderende en meestal zeer onderhoudende inleiding. Het koor zorgt daarbij voor muzikale illustraties door telkens korte delen uit de muziek te zingen.

Op het podium staan bij het concert 60 zanger waarvan 15 professionele zangers van Pa’dam. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Nicolaasconsorte uit Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van Maria van Nieukerken.

De inleiding begint om 15.45 uur. Het concert start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. 

Meer informatie via Marten Horjus: 06-8187 4222 en/of horjus4@gmail.com.

Bron: Marten Horjus

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services