Het kloppend hart van Waterland
Live

GroenLinks presenteert langste kandidatenlijst

Gepubliceerd: Dinsdag 07 november 2017 11:10

GroenLinks presenteert langste kandidatenlijst

Foto: GroenLinks Waterland

Op de kandidatenlijst van GroenLinks Waterland voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 staan 37 kandidaten. Niet alleen voor Waterland een ongekend aantal, ook landelijk. De lijst werd maandagavond in de ledenvergadering vastgesteld. Astrid van de Weijenberg werd gekozen tot lijsttrekker.

GroenLinks is trots op haar kandidatenlijst. Niet alleen vanwege de lengte, maar vooral ook vanwege de kwaliteit. En ook omdat er een verjonging plaats heeft gevonden. Op plek 2 staat Vincent Koers, op 3 Truy Willig. Naast Trudy staan er ook op 5 en 8 jonge mensen: Janneke Wijman (19) en Barend Klein Haneveld (18).

Astrid van de Weijenberg is de afgelopen periode al fractievoorzitter. Zij nam de taak over van Laura Bromet die deze periode wethouder is. Zij is enthousiast om verdere verduurzaming van de gemeente vorm te gaan geven. Want klimaatverandering is een van de meest nijpende problemen in de komende jaren. Daarnaast is het open, groene landschap een van de belangrijkste speerpunten van GroenLinks.

Gisteren memoreerde Laura Bromet dat de deelname van GroenLinks aan het college al tot een flinke verduurzaming van Waterland heeft geleid. Zo is het gemeentehuis van energielabel G naar A gegaan, er verschijnen steeds meer laadpalen in de gemeente, de openbare verlichting schakelt over op led-verlichting en op veel gemeentelijke daken verrezen zonnepanelen.

Natuurlijk zijn er ook nog ambities. Donderdag staat de verduurzaming van alle gemeentelijke gebouwen op de raadsagenda. Nieuwbouw zou, volgens GroenLinks, in de komende jaren aardgasloos moeten zijn. En inwoners die bestaande huizen willen ombouwen naar aardgasloos moeten daarbij steun krijgen. Ook het verkiezingsprogramma met nog veel meer idee├źn werd maandagavond goedgekeurd.

Bron: GroenLinks Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services