Het kloppend hart van Waterland
Live

Gratis workshops in de Herfstvakantie in de Speeltoren

Gepubliceerd: Zondag 24 september 2023 13:00

Gratis workshops in de Herfstvakantie in de Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

In Waterlandsmuseum de Speeltoren wordt de herdenking van de Slag op de Zuiderzee creatief afgesloten met drie gratis workshops in de herfstvakantie, voor jong en oud.

29 oktober is de allerlaatste dag dat de spectaculaire installatie "Gunstige Wind, Slag op de Zuiderzee 1573" van De Waterlandse Kunstkring in het museum te zien is. Daarna wordt de wand overgeschilderd en verdwijnt het zeegezicht voor altijd. Om dit bijzondere project in stijl af te sluiten organiseert het museum samen met de kunstenaars twee unieke creatieve workshops. De derde workshop, met het thema Slag op de Zuiderzee, wordt geleid door de Archeologische Werkgroep. Het bijzondere aan deze workshops is, dat zij geschikt zijn voor kinderen én volwassenen.

Mobiles maken met Carolien Broersen
Dinsdag 24 oktober kun je mobiles maken van natuurlijke materalen onder leiding van Carolien Broersen, met assistentie van Ashti Schuit. Leuk als je zelf je verzameling voorwerpen uit de natuur meeneemt om aan je mobile te hangen: mooie takjes, stukjes hout, schelpen, bladeren, steentjes enzovoorts.

Tekenen met Philine van der Vegte
Donderdag 26 oktober kun je tekenen in het museum onder leiding van Philine van der Vegte, met assistentie van Anneke Peereboom. In het museum is van alles te zien. Modellen van schepen, opgezette dieren, mooie sieraden en het carillon. De deelnemers gaan tekenen naar waarneming in het museum, op klein formaat. Neem een schetsboekje of prettig tekenpapier en een potlood of fineliner mee, als je die hebt, anders zorgt de kunstenaar daarvoor.

Kleitegels maken
Woensdag 25 oktober kun je onder leiding van Martin Visser van de Archeologische Werkgroep tegels maken van klei. De tegels krijgen een houten lijst. De deelnemers kunnen zelf iets bedenken met het thema Slag op de Zuiderzee: boten, de zee, mensen in klederdracht of de stadspoort.

Vol is vol
De workshops zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Graag reserveren voor deelname via info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum. Per workshop kunnen er maximaal 12 kinderen en/of volwassenen meedoen. Meer informatie: www.despeeltoren.nl en @despeeltoren op Facebook en Instagram.

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services