Het kloppend hart van Waterland
Live

Gratis concert West Aleta Singers in RK Kerk in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 23 augustus 2019 10:26

Gratis concert West Aleta Singers in RK Kerk in Monnickendam

Foto: West Aleta Singers

Terschelling’s mannenkoor “West Aleta Singers” o.l.v. Sjoerd de Boer zal op zaterdag 28 september om 14.30 uur een gratis concert geven in de R.K. Kerk aan het Noordeinde 17 in Monnickendam.

Het mannenkoor West Aleta Singers is op 27 januari 1974 opgericht. De naam West Aleta is afkomstig van het zowel beroemde als beruchte wijnschip dat 12 februari 1920 strandde op de Noordergronden bij Terschelling en het eiland letterlijk overspoelde met wijn. Dit historisch verhaal is terug te vinden in het logo van het koor.

Sjoerd de Boer uit Franeker is sinds augustus 2014 de dirigent van de West Aleta Singers. Momenteel telt het koor 60 leden waaronder nog steeds enkele ‘van het eerste uur’. Het repertoire is breed van opzet. Naast de zeemansliederen, die bijna altijd vierstemmig worden gezongen, zingt het koor geestelijke, populaire en klassieke liederen en niet te vergeten een aantal Terschellinger liederen. Oorspronkelijke, maar ook vaak geleende melodieën, op teksten van één van de drie dialecten van dit mooie eiland.

 

Het concert begint op zaterdag 28 september om 14.30 uur. Toegang is gratis.

 

Bron: Frank Lassche

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services