Het kloppend hart van Waterland
Live

Gouwzeeschool sluit project met thema "Fit en Gezond" af

Gepubliceerd: Woensdag 11 april 2018 09:41

Gouwzeeschool sluit project met thema

Foto: Gouwzeeschool

Elk jaar wordt op obs De Gouwzee gedurende enkele weken in alle groepen gewerkt aan een project; dit jaar was het thema: Fit en Gezond.

Als feestelijke opening was er een half uurtje fitness voor de hele school op het schoolplein met aansluitend een schoolontbijt; natuurlijk met gezonde producten. In de klas werd dagelijks kritisch naar de tussendoortjes en in lunchtrommels gekeken. Eten we wel gezond? Diëtiste Suzanne Vonk heeft ons geleerd dat water het allergezondste drankje is, want… zonder suiker. In de bovenbouw hebben de leerlingen veel geleerd over de reis door het lichaam van voedsel en weten ze veel over virussen en bacteriën.

Er waren veel sportieve en gezonde activiteiten tijdens het project: zoals bootcamp, yoga en aquajoggen. De Sportservice uit Monnickendam verzorgde buitenspellessen op het schoolplein. Verder hebben we gezamenlijk gezond gekookt en gezonde tussendoortjes gemaakt. Er waren excursies naar het Volendam stadion, turnvereniging Mauritius, de sportschool in Monnickendam, tandartspraktijk De Krom en Micropia in Amsterdam.

Ter afsluiting van het project werd de school op donderdagavond 5 april omgetoverd tot een levend ganzenbord waarbij je allerlei vragen over het thema Fit en Gezond kunt beantwoorden. Een leuke manier voor de kinderen om samen met ouders, opa en oma, broer of zus te ontdekken waar de groepen de afgelopen weken mee bezig zijn geweest.

We kijken terug op een prachtig en leerzaam project en willen hierbij allen die meegewerkt hebben om dit tot een succes te maken hartelijk bedanken. Gezonde voeding houd je fit!

Bron: Basisschool De Gouwzee

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services