Het kloppend hart van Waterland
Live

Gouden Gieter uitgereikt aan winnaar WatZr-actie

Gepubliceerd: Woensdag 12 oktober 2022 16:18

Gouden Gieter uitgereikt aan winnaar WatZr-actie

Foto: Gemeente Waterland

‘De groene tuin neemt het regenwater op en door de regenton komt er ook bij tijden van droogte geen kraanwater aan te pas.’ Met deze motivatie én een foto van haar regenton, die bijna niet te herkennen is door de mooie bloemen die er bovenop groeien, won Paula Koster uit Monnickendam de WatZr-actie. Dinsdagmiddag ging wethouder Duurzaamheid en Klimaatadaptatie Astrid van de Weijenberg bij haar op bezoek om de Gouden Gieter te overhandigen.

We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. Ook deze zomer was heel zonnig, heel warm en heel droog. Dit zorgt voor droogte en hittestress. Terwijl er in andere periodes zoveel water valt dat de riolen overstromen. Gemeenten, provincie en waterbedrijven doen van alles om overlast te voorkomen. Maar ook inwoners kunnen hierbij helpen, door kleine en simpele acties in en om het huis. De WatZr-campagne is bedoeld om inwoners hiervan bewust te maken. Dit is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 27 gemeenten in Noord-Holland, het HHNK en PWN.

Wethouder Astrid van de Weijenberg: “Leuk om te zien dat inwoners in hun eigen tuin bezig zijn met klimaatadaptatie. Een groene tuin met minder stenen en een regenton zijn kleine aanpassingen, maar zorgen voor een fijnere leefomgeving. Goed dat deze WatZr-actie hier aandacht voor vraagt.”

Wilt u meer weten over welke acties u kunt nemen? Kijk dan op www.watzr.nl.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services