Het kloppend hart van Waterland
Live

Giften maken restauratie Broekerkerk mogelijk

Gepubliceerd: Donderdag 17 december 2020 13:47

Giften maken restauratie Broekerkerk mogelijk

Foto: Stichting Broekerkerk

De monumentale Broekerkerk in Broek in Waterland is in de steigers gezet voor een onderhoudsbeurt van de gevel en de goten. Dit is de eerste fase van een uitgebreid onderhoudsplan dat de komende jaren wordt uitgevoerd en dat mogelijk is gemaakt door giften uit de Broeker gemeenschap, bijeengebracht door het zgn. 'steunpilarengilde'. Vandaag overhandigde Goof Buijs als voorzitter van dat gilde symbolisch een steigerpijp aan Robert Zaal, voorzitter van de stichting Broekerkerk.

Buijs: 'We hebben bijna €40.000 opgehaald bij onze dorpsgenoten, waarvan velen zich voor meerdere jaren gecommitteerd hebben. Onze verwachting werd ver overtroffen! Dat bedrag is nu beschikbaar voor het onderhoud van het gebouw en voor het aanbieden van een rijk cultureel programma.' Zaal vult aan: 'Door deze bijdrage konden we een subsidie aanvragen bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, die het onderhoudsbudget verdubbeld heeft.'

De stichting Broekerlerk is ontzettend blij met alle giften, maar wil benadrukken dat meer steun nodig is om de kerk in goede staat te houden. "We willen open blijven als ontmoetingsplek en cultureel middelpunt van de Broeker Gemeenschap. Doneren, groot of klein, kan heel makkelijk via de site www.broekerkerk.nl".

De stichting Broekerkerk nam in 2018 het eigendom van het kerkgebouw over van de geloofsgemeenschap, met als opdracht om het gebouw in goede staat te houden en zoveel mogelijk beschikbaar te maken voor maatschappelijke, culturele en kerkelijke activiteiten. Er zijn inmiddels binnen de stichting meer dan 100 vrijwilligers actief, georganiseerd in gildes, die exposities en concerten organiseren, zorgen voor rondleidingen, de tweedehandsboekenkraam bemensen, klein onderhoud verrichten, helpen met de schoonmaak of bestuurslid zijn.

Bron: Stichting Broekerkerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services