Het kloppend hart van Waterland
Live

GGD Zaanstreek-Waterland zoekt jongvolwassenen voor invullen online vragenlijst

Gepubliceerd: Donderdag 09 juni 2022 16:34

GGD Zaanstreek-Waterland zoekt jongvolwassenen voor invullen online vragenlijst

Foto: GGD Zaanstreek-Waterland 2

Tot eind juli kunnen alle jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar in Zaanstreek-Waterland de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen invullen via: pandemening.nl. Iedereen die deze online vragenlijst invult, maakt 3 keer kans op een luxe hotelovernachting à 400 euro, 2 keer op twee bonnen voor Flyboardworld, 3 keer 4 tickets voor een pretpark naar keuze, 20 keer op een Apple iPad en 200 keer op een Coolblue bon van 50 euro. Op basis van de resultaten van de vragenlijst, ontwikkelen gemeenten en GGD zorg en activiteiten voor jongvolwassenen.

Eenvoudig meedoen en prijzen winnen
De corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen bestaat uit een korte online vragenlijst over onder andere gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid en financiën. Er is ook aandacht voor de gevolgen van corona op het welbevinden. Alle 16- tot en met 25-jarigen uit Zaanstreek-Waterland die de vragenlijst invullen kunnen 3 keer een luxe hotelovernachting à € 400,-, 2 keer twee bonnen voor Flyboardworld, 3 keer 4 tickets voor een pretpark naar keuze, 20 keer een Apple iPad en 200 keer een Coolblue bon van € 50,- winnen. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en gebeurt anoniem. We benaderen de jongvolwassenen actief om de vragenlijst in te vullen via school, opleiding, sociale media, flyers, posters en leeftijdsgenoten.

Het belang van meedoen
In de fase van puber naar volwassene maken jongeren in korte tijd veel veranderingen mee. Ze zoeken een plek in de samenleving en wat wel en niet bij hen past. Er komen veel nieuwe zaken op hun pad, zoals geld, opleiding en werk. Maar ook seksualiteit, relaties, wonen en de gevolgen van de coronamaatregelen op hun leven. De corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen geeft inzicht in wat er speelt onder jongeren. Gemeenten en de GGD gebruiken de resultaten om beleid en activiteiten vorm te geven.

Resultaten
De resultaten van de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen verschijnen begin 2023. De resultaten van 2021 leest u hier: gezondheidincijfers.ggdzw.nl.

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services