Het kloppend hart van Waterland
Live

Gezelligheid troef bij Groen = Gras toernooi op Marken

Gepubliceerd: Donderdag 17 mei 2018 13:41

Gezelligheid troef bij Groen = Gras toernooi op Marken

Foto: Omroep PIM

Hemelvaartsdag op Marken staat al 28 jaar in het teken van het Groen = Gras voetbaltoernooi. En staat in Waterland bekend als een van de gezelligste voetbaltoernooien.

Naast enkele Marker teams waren er ook teams uit de omgeving die zich hadden ingeschreven. En zo streden er dit jaar maar liefst 25 herenteams en 7 damesteams om de eerste plaats.

Tijdens een rondje langs de velden werd al snel duidelijk waarom vele teams zich elk jaar aanmelden voor het Groen is Gras toernooi: de gezelligheid op Marken. Het toernooi kenmerkt zich door een grote diversiteit aan teams die graag een balletje met elkaar willen trappen. En de derde helft die daarna wordt gespeeld valt bij alle teams natuurlijk ook goed in de smaak.

De ochtend begon met enkele regenbuien maar bij aanvang van het toernooi kwam de zon toch tevoorschijn. Na een poulefase plaatsten de teams zich voor de knock-out-fase. Uiteindelijk stonden zowel bij de dames als bij de heren een Marker team en een team uit Monnickendam in de finale tegenover elkaar. 

In de damesfinale streden de VVM Dames tegen FC Taldygorghan uit Marken. Helaas wisten beide teams niet het net te raken binnen de reguliere speeltijd waardoor een shoot-out volgde. Met een shoot-out staat een speler oog in oog met de keeper en dient de speler de keeper te verschalken om een doelpunt te maken. Uiteindelijk wist FC Taldygorghan de meeste doelpunten te maken: 3-1.

Bij de heren ging de finale tussen Los Rayos Amarillos uit Marken en Vier Nul uit Monnickendam. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het team uit Monnickendam op een missie was: nadat VV Monnickendam in de beker met 4-0 had gewonnen van SV Marken waren de heren gedreven om hier een vervolg aan te geven. Helaas bleef de eindstand op 3-0 steken maar dat maakte de winst er niet minder om. Vier Nul mag zich samen met FC Taldygorghan winnaar noemen van het Groen = Gras toernooi 2018.

Op naar de 29e editie van het Groen = Gras toernooi!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services