Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagde Voedselbankactie op Marken

Gepubliceerd: Zondag 06 februari 2022 12:05

Geslaagde Voedselbankactie op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Wat begon als een idee op een verjaardag in december 2012 is bij de dames Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje uit Marken uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks initiatief. Voor het negende jaar konden de dames, met hulp van vrijwilligers, vele artikelen naar de voedselbank in Purmerend brengen. Vele kratjes met etenswaren, werden rond de klok van twee weggebracht naar de voedselbank.

Vorig jaar hebben de dames, door de coronamaatregelen, de actie in eerste instantie uitgesteld en later afgeblazen. Maar dit jaar stonden ze wel met een kraam nabij de supermarkt aan de Boxenring. Al was het wel een beetje afzien, daar er een koude wind over Marken blies. 

Er konden vandaag door de bewoners van Marken tussen 09:00 en 14.00 uur spullen worden ingeleverd voor de Albert Heijn supermarkt op Marken. Albert Heijn gaf volledige medewerking aan het project en had voor het gemak, in de supermarkt, voor het winkelend publiek een stelling gebouwd met ideeën voor artikelen. Rond twee uur werden alle artikelen naar de Voedselbank aan de Van IJsendijkstraat 164A in Purmerend gebracht. 

Al met al kan kunnen de dames terugkijken op wederom een geslaagde editie, welke ook komend jaar herhaald zal worden. Dat wordt een jubileum: editie nummer tien.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services