Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagde open dag bij Henri Willig

Gepubliceerd: Donderdag 12 oktober 2017 11:38

Geslaagde open dag bij Henri Willig

Afgelopen weekend organiseerde Henri Willig Kaas een open dag. Aanleiding voor deze open dag was de opening van de nieuwe potstal voor de biologische boerderij van Henri Willig.

Afgelopen jaar is deze stal gebouwd voor de kudde Jersey koeien die Henri houdt op de Jacobs Hoeve in Katwoude. De potstal is een staltype dat erop gericht is om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken om daarmee hun natuurlijk gedrag te stimuleren. De open dag werd verdeeld over twee dagen. De open dag op zaterdag was gericht op leveranciers en relaties, en op zondag was de open dag vooral gericht op consumenten.

Henri Willig hoopte dat een ieder die de stal bezocht er ook nog wat van zou opsteken en heeft daarom in de stal ruimte gemaakt voor een “self-guided“ tour, leuk en leerzaam voor jong en oud.

Tijdens de open dag waren er diverse bedrijven aanwezig die meer konden vertellen over de stal. Zo kon Lely bijvoorbeeld alles vertellen over hoe zo’n melkrobot nu eigenlijk werkt. Ook was er informatie te vinden over werken bij Henri Willig, waren er kalfjes en geitjes te bekijken, en natuurlijk konden de bezoekers verschillende kazen proeven. Speciaal voor de kinderen was er een luchtkussen, konden ze geschminkt worden en was er een doolhof van stro. Het was een zeer geslaagde dag...
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services