Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagd themafeest bij ‘De Verkeerde Wereld’ op Marken

Gepubliceerd: Zondag 05 november 2017 21:03

Geslaagd themafeest bij ‘De Verkeerde Wereld’ op Marken

Foto: Pieter Pereboom

Dinsdag 17 oktober jongstleden was het zestig jaar geleden, dat het laatste gat werd gedicht tussen Marken en het vastenland, waardoor Marken géén eiland meer was. Dit heugelijke feit werd dit jaar niet officieel gevierd, maar werd wel afgelopen zaterdag herdacht met een themafeest bij Bistro Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’ aan de Buurterstraat op Marken.

Het idee van het themafeest kwam van Trijntje Visser en Pieter Visser. Deze hebben hun idee overlegd met Bertus Wolters, één van de eigenaren van de ‘De Verkeerde Wereld’ en deze was meteen enthousiast.

Na publicatie van het feest, kwamen de eerste inschrijvingen voor het themafeest al snel binnen. En voor de organisatie het wist, waren alle 37 plaatsen in de bistro besproken.

Bertus Wolters had voor het themafeest een drie-gangen culinair stamppotmenu samengesteld. Het begon met een uiensoep. Vervolgens een Belgische hutspot met buikspek, zuurkool met worst en een zomer stamppotje met spareribs. Het menu werd afgesloten met een ‘Mereker’ cupcake.

De avond werd muzikaal ondersteund door de ‘huisband’ van de Verkeerde Wereld, ‘FF Anders’. Na afloop kreeg een ieder nog een herdenkingsattentie met een knipoog mee naar huis.

Deze thema avond zal in de toekomst zeker een vervolg krijgen, als dit aan de reacties van de aanwezigen moet worden afgemeten.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services