Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagd jubileumconcert Marker Mannenkoor

Gepubliceerd: Maandag 21 november 2022 09:36

Geslaagd jubileumconcert Marker Mannenkoor

Foto: Pieter Pereboom

De Patmoskerk aan de Hoogkamplaan op Marken was zaterdagavond de locatie waar het Marker Mannenkoor het vijftigjarig bestaan heeft gevierd. Het koor, opgericht in 1972, organiseerde een jubileumconcert. Een geslaagd concert waarbij medewerking werd verleend door het Edams Mannenkoor Excelsior, Rudolfo Serné, Shannon Karhof, Dominic Zeeman, Denny Myles en Sebastian van der Pluijm.

De openingswoorden kwamen van voorzitter Cor Visser, die iedereen van harte welkom heette. Hierna mocht de jubilaris, onder leiding van Jan Peereboom, zijn zangkunsten tonen met drie liederen: ‘De storm’, ‘Tienduizend redenen’ en ‘De speeltuin’. Na een orgelintermezzo van Sebastian van der Pluijm was het Edams Mannenkoor, onder leiding van Roland Bosma, aan de beurt. Met vijf liederen in diverse talen werden de aanwezigen toegezongen. Shannon Karhof met het lied ‘Make you feel my love’ was een aangename onderbreking met muzikale begeleiding van Dominic Zeeman. Voor de pauze brachten de Marker mannen nog twee liederen en het lied ‘O Isis und Osiris’ samen met het Edams Mannenkoor.

Na de pauze vervolgde het Edams Mannenkoor de avond met ‘Tiebje Pajom’. Na een piano intermezzo van Rudolfo Serné bracht het koor nog vier liederen. Het concert werd vervolgd met drie songs van het Marker koor, waarvan de laatste met doedelzakspeler Denny Myles.

Jubilarissen
Een vijftigjarig koor heeft ook jubilarissen. Er werden zes koorleden, vanwege hun jarenlange lidmaatschap in het zonnetje gezet. Jan Peereboom (50 jaar), Klaas Zeeman (50 jaar), Jacob Commandeur (50 jaar), Jan Dirk van Altena (40 jaar), Hein Zeeman (25 jaar) en Michel Schipper (25 jaar).

Na de huldiging bracht Shannon Karhof het lied ‘Love You More’ van Rancoon. De avond werd afgesloten door het jubilerende koor met ‘Avond’ en ‘Het Land van Maas en Waal’. Bij het slotlied werd uitbundig meegezongen door vele aanwezigen.

Het Marker Mannenkoor kan terugkijken op een geslaagd jubileumconcert.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services