Het kloppend hart van Waterland
Live

Geslaagd Bull Shit Bluesband jubileum in Trefpunt op Marken

Gepubliceerd: Zaterdag 10 november 2018 12:38

Geslaagd Bull Shit Bluesband jubileum in Trefpunt op Marken

Foto: Pieter Pereboom

De ‘Bull Shit Bluesband’ (BSB) bestond begin september vijfendertig jaar en dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een vier uur durend optreden onder de titel ’35 Years Reunion Gig 2018’.

Het begon allemaal op het allereerste Beren-Popfestival georganiseerd op 10 september 1983 door de Stichting Marker Jongeren. Hiervoor werden Marker bandjes gezocht. Daar de spoeling dun was, werd Klaas de Groot, op dat moment bandloos, gevraagd of hij voor deze gelegenheid een bandje kon formeren …. de Bull Shit Bluesband was geboren! Aanvankelijk was het de bedoeling, dat het bij dit eenmalige optreden zou blijven, maar iedereen weet inmiddels dat dat niet is gebeurd.
 
De Bull Shit Bluesband bestaat anno 2018 uit Klaas de Groot (zang/gitaar), Jan Pieter Schouten (basgitaar), Pieter Kes (saxofoon), Cees Borg (gitaar) en Jason Borg (drums). Zaterdag ondersteunde Nick Springer de BSB op keyboard.
 
De band heeft al die jaren een goed archief bijgehouden, want er was een complete expositie van het wel en wee gedurende al die jaren van de bluesband uit Marken. Niet alleen in de hal, maar ook in de zaal en aan het podium hingen vele foto’s, flyers, aankondigingen van de jarige band. Ook werd stil gestaan bij personen die de band in al die jaren zijn ontvallen : Klaas Hollander (Niko), Kees Kaars, Martin Zeeman, André Montauban en Willem Brama.
 
De band sloot de avond af met een song van Bob Dylan uit 1964 “The Times They are a Changing”. En zo kwam er een einde aan een mooie bluesavond op Marken.
 
Omroep PIM zal het concert op een later tijdstip in zijn geheel uitzenden. Voorafgaand aan de uitzending zal een documentaire te zien zijn met interviews met de bandleden over 35 jaar Bull Shit Bluesband.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services