Het kloppend hart van Waterland
Live

George van Altena met Nederlands CP Elftal naar Paralympische Spelen Rio 2016

Gepubliceerd: Woensdag 10 augustus 2016 20:44

Bondscoach Marcel Geestman heeft de selectie bekendgemaakt voor de Paralympische Spelen, die over een maand beginnen in Rio de Janeiro. De Marker George van Altena is als doelman geselecteerd om mee te gaan.

Op de Spelen in Londen, vier jaar geleden, werd Oranje vijfde. "We gaan met een gezonde, maar realistische ambitie naar Rio", zegt Geestman. "We willen de halve finale halen. Als dat lukt hebben we twee wedstrijden de kans om voor een medaille te gaan. Daarvoor zullen we dan moeten stunten, want in het CP-voetbal wordt de dienst de laatste jaren uitgemaakt door vier sterke landen: Rusland, Oekraïne, Brazilië en Iran. Zij steken er echt bovenuit."

Nieuwe gezichten
In vergelijking met de WK-selectie van een jaar geleden selecteert Geestman twee nieuwe gezichten: Thomas Kleinlugtebeld en Gerard Bambacht. "Thomas is pas een paar maanden geleden bij ons gekomen, na een scoutingsweek in het voorjaar. Ik vind hem een goede speler, hij heeft zich bovendien makkelijk aangepast in de groep. Natuurlijk heeft hij pas een paar interlands achter zijn naam, maar Thomas is een rustige, volwassen jongen dus ik heb daar alle vertrouwen in."

"Gerard Bambacht is onze benjamin, hij is net 17 jaar. Hij speelde vorig jaar op het WK Onder 19, is een heel onbevangen en doelgerichte jongen met een neusje voor de goal. Hij is redelijk onverstoorbaar, dus ik denk dat leeftijd in zijn geval niets zegt", aldus Geestman.

De volledige selectie voor Rio 2016:
Doel: George van Altena (SV Marken), Stefan Boersma (sc Joure)
Verdediging: Lars Conijn (WSV’30), Joey Mense (Sportclub Lochem), Jeroen Schuitert (Enter Vooruit), Teddy Witjes (vv Read Swart)
Middenveld: Daan Dikken (vv Meerburg), Guido Floors (azc Zutphen), Thomas Kleinlugtebeld (DZC’68), Peter Kooij (vv Maarssen), Minne de Vos (FC Kunde)
Aanval: Gerard Bambacht (vv Zuilichem), Jeroen Saedt (FC Zutphen), Iljas Visker (SML Arnhem)

Bron: www.markernieuws.com / Ons Oranje

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services