Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland op plek 89 in lijst veiligste gemeentes

Gepubliceerd: Vrijdag 19 mei 2017 16:18

Gemeente Waterland op plek 89 in lijst veiligste gemeentes

Op plek nummer 1 in de AD Misdaadmeter is Tubbergen terug te vinden als de meest veilige gemeente van Nederland. Van de in totaal 385 gemeenten in Nederland is Waterland terug te vinden op de 89e plek.

Voor de ranglijst van (on)veilige gemeenten wordt gekeken naar de aangiftes van tien delicten die van grote impact zijn op het veiligheidsgevoel. Deze delicten zijn: woninginbraak, diefstal van een auto/motor, bedreiging, mishandeling, straatroof, overval, vernieling, diefstal uit garage/schuur, diefstal uit een auto en zakkenrollen. Het aantal delicten wordt afgezet naar inwoneraantal van een gemeente én er is gekeken naar de impact van de delicten op de slachtoffers - via onderzoek van de politie en het Sociaal Cultureel Planbureau. Hoe groter de impact, hoe zwaarder een delict meetelt in de score. Zodoende telt woninginbraak zwaarder mee dan inbraak in een auto; en een mishandeling telt zwaarder dan vernieling.

Vorig jaar was de gemeente Waterland nog terug te vinden op plek 107. De stijging op de ranglijst komt vanwege een daling van bijna alle delicten. Zo daalde het aantal inbraken van 40 naar 36, het aantal gevallen van mishandeling van 34 naar 23, en daalde het aantal autokraken van 42 naar 35. Wel steeg het aantal vernielingen van 79 naar 106.

De volledige score van de gemeente Waterland is terug te vinden op www.ad.nl/misdaadmeter.

Bron: AD

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services