Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland koopt panden Slot Jachtbouw

Gepubliceerd: Donderdag 04 oktober 2018 15:13

Gemeente Waterland koopt panden Slot Jachtbouw

Gemeente Waterland is eigenaar geworden van de panden Galgeriet 18-20 in Monnickendam. Dat is opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van het project Galgeriet omdat voor de omvorming van het bedrijventerrein tot een woonwijk natuurlijk grond nodig is. Op maandag 1 oktober 2018 tekenden gemeente Waterland en vertegenwoordigers van Slot BV de benodigde overeenkomst.

Gemeente tevreden met aankoop
Portefeuillehouder Jelle Kaars is blij met deze aankoop. “Als de gemeente een bedrijf uitkooopt moet men wel de mogelijkheid krijgen om te kunnen verplaatsen. Er moet een kavel zijn waar het bedrijf heen kan en er moet financieel overeenstemming zijn. De gemeente heeft een bod kunnen doen op basis waarvan de familie Slot in staat wordt gesteld hun bedrijf elders voort te zetten. Ik ben ook erg tevreden over de manier waarop de koop tot stand is gekomen. We hebben goed overleg gehad met de verkopende partij”.
 
Stand van zaken herontwikkeling Galgeriet
Voor de omvorming van het bedrijventerrein tot een woon-, werk-, winkel- en recreatiegebied zijn al flinke stappen gezet. Op dit moment is het projectteam bezig met het opstellen van een Integraal Programma van Eisen (IPVE). Op de website van de gemeente Waterland is alle informatie over het project te vinden.
 
Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services