Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente Waterland en SPOOR tekenen intentieovereenkomst

Gepubliceerd: Donderdag 08 oktober 2015 14:22

De gemeente Waterland en Stichting Primair Openbaar Onderwijs (SPOOR) hebben op dinsdag 6 oktober een intentieovereenkomst getekend voor het onderzoeken van scenario’s voor de huisvesting van Openbare basisschool (OBS) De Havenrakkers in de toekomst.

Nu de intentieovereenkomst is getekend, kan worden begonnen met de voorbereidingen. Wethouder Van der Hoeven: “Wij gaan op korte termijn in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners om te onderzoeken of er ook andere activiteiten opgenomen kunnen worden in de school. Het uitgangspunt van de gemeente is dat, wanneer nieuwbouw voor een school gepland is, de mogelijkheden om te komen tot een zogenoemde ‘brede school’ worden onderzocht. Gedacht kan worden aan kinderopvang, een bibliotheek of muziekschool.” Alina Kuiper van SPOOR: “Als schoolbestuur van de Havenrakkers zijn we blij dat er nu met de voorbereidingen van een (ver)nieuw(d) schoolgebouw wordt gestart. Modern onderwijs vraagt meer dan lokalen en gangen. Een centrale ontmoeting- en voorstellingsruimte is een wens van de hele school, die we nu echt willen realiseren.“

Scenario’s
Op basis van de uitkomst van de gesprekken met mogelijke samenwerkingspartners wordt bepaald welke activiteiten in het schoolgebouw opgenomen zouden kunnen worden. Vervolgens wordt een financieel en technisch onderzoek gedaan naar verschillende scenario’s. Dat kan zijn renovatie en uitbreiding of nieuwbouw. De duurzaamheid van het schoolgebouw wordt in het onderzoek nadrukkelijk meegenomen. SPOOR en de gemeente verwachten dat het onderzoek in februari 2016 afgerond kan worden.

 

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services