Het kloppend hart van Waterland
Live

Gemeente steekt sportorganisaties een hart onder de riem

Gepubliceerd: Dinsdag 21 april 2020 16:49

Gemeente steekt sportorganisaties een hart onder de riem

Foto: Gemeente Waterland

Afgelopen week heeft de gemeente Waterland alle sportverenigingen een brief gestuurd met daarin tips en informatie over hulp voor de sport in deze moeilijke coronatijden. De gemeente roept de verenigingen en organisaties op om zich vooral te melden bij de gemeente als er financiële problemen dreigen. Er wordt dan gezamenlijk naar oplossingen gezocht.

Wethouder Sport Bas ten Have: “Gemeente Waterland is een echte sportgemeente; heel veel inwoners waren alleen of met elkaar aan het sporten. Dankzij de vele vrijwilligers bij de verenigingen kon iedereen ook zijn favoriete sport beoefenen. Als gemeente zorgen we voor binnen- en buitensportaccomodaties om sporten mogelijk te maken. Maar door de coronacrisis staat opeens alles stil en dreigen ook sportverenigingen in de financiële problemen te komen. Als gemeente willen we de verenigingen zoveel mogelijk tegemoet komen en ondersteunen. Wij willen dat ook de sportverenigingen na deze crisis weer gezond verder kunnen.”

 

Voorbeelden van financiële ondersteuning

1. De Rabobank, heeft een budget voor verenigingen om hen waar nodig financieel bij te staan.
2. Vraag hulp bij de eigen sportbond. De Sportbonden, zoals de KNVB, bekijken of de leden financieel geholpen kunnen worden: zoals bijvoorbeeld uitstel van de contributie.
3. Bij problemen met de doorbetaling van trainers of spelers kunnen sportverenigingen een beroep doen op de TOZO. (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers)
4. Eenmalige tegemoetkoming sportverenigingen en -stichtingen via Noodloket RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland)
5. Enkele sportverenigingen hebben het verzoek gedaan bij de gemeente om de huurbetalingen kwijt te schelden over de periode van sluiting van de accommodaties. Omdat verenigingen gebruik kunnen maken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) zal de gemeente de huur wel factureren maar niet direct innen.
6. De gemeente roept alle clubleden van sportverenigingen op om hun club trouw te blijven en hun lidmaatschapsgeld niet terug te vragen.
7. De gemeente roept clubs die in de financiële problemen dreigen te komen op om te mailen naar yvonne.moes@waterland.nl.

 

Voor meer informatie kijk op www.waterland.nl/corona-sport

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services