Het kloppend hart van Waterland
Live

Geleidehond Yoko bestormt Facebook

Gepubliceerd: Donderdag 01 augustus 2019 19:48

Geleidehond Yoko bestormt Facebook

Foto: Annemiek van Munster

Afgelopen april opende schrijfster Annemiek van Munster de Facebookpagina Geleidehond Yoko (https://www.facebook.com/GeleidehondYoko/). Op deze pagina beschrijft Annemiek vanuit het standpunt van haar geleidehond de avonturen die zij samen beleven. De verhalen zijn grappig, maar ze hebben wel degelijk een serieus doel: meer inzicht geven in het leven met een visuele handicap. Inmiddels heeft Geleidehond Yoko bijna 1500 volgers en is zij inmiddels ook actief op Instagram.

“Mijn naam is Yoko, maar soms ‘foei’, of ‘let op’ en best vaak ‘doe toch eens normaal’. Als geleidehond help ik dagelijks mijn slechtziende vrouwtje Annemiek over straat. Een serieuze taak waar ik best goed in ben, al zeg ik het zelf. Af en toe rolt ze wel eens over een paaltje, maar ik geloof niet dat dat mijn schuld is.”

Zo begint de eerste post van geleidehond Yoko, een door Geleidehondenschool Hermen Jansen gefokte en getrainde Oudduitse herdershond. Op ludieke wijze vertelt zij wat zij en haar ‘vrouwtje’ allemaal meemaken. Uit de verhalen kun je opmaken hoe het is om als visueel gehandicapte met een geleidehond om te gaan en hoe belangrijk zo’n hond is. Zo vertelt Yoko op een grappige manier over haar opleiding tot geleidehond en wat zij als geleidehond allemaal kan. En daarnaast brabbelt ze over de gewone huis-en-tuin perikelen, de eeuwige strijd over het liggen op de bank, het sarren van haar ‘zus’ gepensioneerd geleidehond Chanda en vrouwtjes gemopper als ze weer eens ‘oeioeioei’ loeit.

De verhalen worden geschreven door Annemiek van Munster, zij publiceerde in 2010 ‘+23, Een revalidatieproces in beeld’ en in 2013 ‘Expeditie Ribbelroute - Slechtziendheid in het dagelijks leven’ (waarin ze vertelde hoe haar eerste geleidehond Chanda in haar leven kwam). In de afgelopen jaren maakte zij tevens diverse vlogs over haar leven als slechtziende. Met al haar uitingen wil ze laten dat je ondanks je handicap midden in het leven kunt staan!

Annemiek roept daarom op: like, volg en deel Facebookpagina Geleidehond Yoko
https://www.facebook.com/GeleidehondYoko/

Meer over schrijfster Annemiek van Munster op www.annemiekvanmunster.nlHeb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar info@annemiekvanmunster.nl

 

Bron: Annemiek van Munster

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services