Het kloppend hart van Waterland
Live

Garagesale Ilpendam maakt dorp geliefd met wandelroute langs brocante parels

Gepubliceerd: Maandag 05 september 2022 12:25

Garagesale Ilpendam maakt dorp geliefd met wandelroute langs brocante parels

Foto: Garagesale Ilpendam

Wie Garagesale Ilpendam zegt, zegt Katja en Debby. Deze inwoners van Ilpendam staan al een aantal jaren aan de lat van dit gezellig evenement, waar niet alleen het dorp van profiteert. Samen organiseren zij dit jaar op zondag 18 september de volgende garagesale met een wandelkoopjesroute door het hele dorp. De garagesale is een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Mensen uit Noord-Brabant en Friesland weten ons zelfs te vinden, genieten van ons dorp en gaan met de mooiste en leukste pareltjes naar huis. Fantastisch toch?”, aldus de enthousiaste organisatoren.

Mooie dorpswandeling
Al zeven keer eerder organiseerden dorpsgenoten Katja Vermeulen en Debby Geerlings de jaarlijkse Garagesale in Ilpendam. Sinds dit jaar is het team uitgebreid met extra hulp van dorpsgenoot Jara Hof. Dit jaar was het evenement zowel voor als na de zomer gepland. “Iedereen was in mei weer toe aan leuke buitenevenementen en daarom hebben we zowel voor als na de zomer een sale gepland. En dus ook op 18 september”, vertelt Katja. “Dit is in plaats van de braderie die normaal gesproken rond de kermisweek wordt gehouden. Elk jaar doen tussen de 80 en 100 adressen mee. Door middel van een digitale routekaart kom je tijdens de wandeling langs allerlei leuke brocante en vintage koopjes en zelfgemaakte spullen tegen.”
“Veel buurtgenoten blijven ervoor thuis, hangen de slingers op en bieden ook hapjes en drankjes aan. Niemand komt hier iets tekort,” vervolgt Debby.

Van brocante tot complete inboedel
Jara vult de organisatoren aan: “We zijn al druk bezig met het plannen van de route langs de deelnemende adressen en het promoten van de sale op allerlei landelijke marktwebsites en in Facebookgroepen, maar de aanmeldingen mogen nog wat meer worden”. Ook de organisatoren zelf doen mee met de sale en zijn aanspreekpunt voor de deelnemende inwoners. Dus hoe meer inwoners in het dorp meedoen, hoe groter de beloning dat die het dorp ervoor terug krijgt, is de redenering.

Koopjes in de tuin
Elke woning met een eigen tuin, garage of oprit kan meedoen. De deelnemers verkopen van alles, van speelgoed, boeken, hobby-artikelen, kleding, tot eigen gemaakte creatieve producten. Maar ook complete inboedels en uiteraard zeldzame items, de brocante parels. Hét bewijs dat je niet voor mooie spullen naar een dure winkel hoeft te gaan.

Spullen met een verhaal
Inwoners die meedoen hebben vaak hun eigen verhaal bij de spullen die ze verkopen. Echte parels van groot tot klein kun je vinden tijdens dit evenement. “Mooie antieke stoeltjes, mandflessen, boeken, prachtige zelfgemaakte oorbellen, maar er is ook weleens een complete inboedel verkocht. En dit dorp draait zich niet om voor heerlijke limonade, Surinaamse broodjes of vers gerookte vis!”, meldt Katja.

De garagesale Ilpendam is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zondag 18 september in heel Ilpendam van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie en de route (daags voor aanvang) vindt u op de Facebookpagina https://www.facebook.com/komnaargaragesaleilpendam/ of www.dorpshuisilpendam.nl

Bron: Garagesale Team Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services