Het kloppend hart van Waterland
Live

Fundraising op basisschool De Verwondering in Monnickendam

Gepubliceerd: Dinsdag 22 juni 2021 10:16

Fundraising op basisschool De Verwondering in Monnickendam

Foto: Basisschool De Verwondering

Stamgroep 4 van basisschool De Verwondering in Monnickendam zamelt de komende maand geld in voor haar zusterschool St. Andrews in Kenia. De opbrengsten komen ten goede aan de watervoorziening van de Keniaanse school.

Op vrijdag 11 juni vond op basisschool De Verwondering in Monnickendam de online kickoff plaats van een bijzondere fundraising actie. De leerlingen van stamgroep 4 zamelen geld in voor hun zusterschool St. Andrews in Kenia. Het geld is bestemd voor de aanschaf van een truck, waarmee de Keniaanse school haar eigen water kan aanvoeren.

De Verwondering is dit jaar een ‘zusterschool’ geworden van St. Andrews in Mwingi, Kenia. De leerlingen op beide scholen leven in totaal verschillende werelden, maar kunnen juist daarom veel van elkaar leren. Tijdens het digitale educatieve uitwisselingsproject werken de leerlingen aan hun internationale communicatievaardigheden en ontdekken hoe ze daadwerkelijk een positief verschil kunnen maken.

St. Andrews ligt in een dunbevolkt gebied waar weinig water is. De Keniaanse school is jaarlijks 40% van haar totale budget kwijt aan de inkoop van water. Met een eigen watertruck (kosten 40.000, -) kan St. Andrews zelf een boomgaard en een moestuin aanleggen. De school is daardoor niet meer afhankelijk van leveranciers, die soms woekerprijzen vragen en kan het overgebleven geld investeren in onderwijs.

Het digitale uitwisselingsproject is een initiatief van Sister Schools, een jonge organisatie die een 2-jarig lesprogramma aanbiedt binnen een interculturele en internationale context voor scholen aan weerszijde van de welvaartsbalans. De Verwondering is de eerste basisschool die aan dit uitwisselingsprogramma deelneemt. De komende maand zullen de leerlingen veel leren over ‘het blauwe goud’. Hun ervaringen en kennis gaan ze via de crowdfunding actie delen, in de hoop dat ze de watertruck voor hun zusterschool kunnen bekostigen. U kunt de actie steunen op de crowdfunding-pagina: https://gofund.me/23bcb6a6. De actie loopt door tot zaterdag 10 juli.

Speciale feestmomenten op de Verwondering met een relatie tot de crowdfunding:
- Keti Koti feest, donderdag 1 juli
- Zomerfeest, woensdag 7 juli
Einde crowdfunding actie zaterdag 10 juli

Streefbedrag:
De leerlingen gaan eerst aan de slag. Als zij met elkaar 1.000,- euro kunnen ophalen, probeert stichting Sister Schools samen met de schooldirecteuren de rest van de benodigde middelen te vergaren. Sponsoren of andere weldoeners, die de kinderen willen helpen dit probleem te tackelen, kunnen een mail sturen aaninfo@sisterschools.euof bellen met Julia Strijland: 06 – 22 92 05 74.

Bron: Basisschool De Verwondering

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services