Het kloppend hart van Waterland
Live

Fred Omvlee roept Monnickendammers op 2021 in te luiden met De Makrelen

Gepubliceerd: Donderdag 31 december 2020 13:56

Fred Omvlee roept Monnickendammers op 2021 in te luiden met De Makrelen

Monnickendammer Fred Omvlee heeft op Facebook al zijn stadsgenoten opgeroepen om 2021 in te luiden door massaal het lied "De Makrelen" van De Buut te zingen.

In de Facebookgroep 'Je bent Monnickendammer als...' plaatste Fred Omvlee zijn oproep aan alle Monnickendammers om even na middernacht massaal het lied De Makrelen te gaan zingen. John Buter, in Monnickendam beter bekend als DeBuut, is de vertolker van het lied De Makrelen dat wordt gezien als het onofficiële volkslied van Monnickendam.

In 2003 heeft bestuurslid van Omroep PIM, Williejan Buter, een videoclip gemaakt bij het lied. Fred Omvlee: "Dit wordt onze oudejaarsballade: vanavond zingt en speelt heel Monnickendam vanuit de voordeuren, tuinen, balkons en boten: 'De Makrelen'."

Omroep PIM is ook gevraagd om aan de actie mee te werken. En natuurlijk hebben we daar gehoor aan gegeven. Om 00.00 uur worden bij PIM traditiegetrouw op Oudejaarsnacht de nieuwjaarswensen uitgezonden. Dit jaar doen zo'n 80 Waterlandse ondernemers hieraan mee. Aansluitend zullen wij de videoclip van De Makrelen uitzenden. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services