Het kloppend hart van Waterland
Live

Foto expositie "Windsculpturen" in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Gepubliceerd: Maandag 10 april 2017 12:04

Foto expositie "Windsculpturen" in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam presenteert tot en met 9 juli de fotoexpositie “Windsculpturen” van fotograaf George Maas.

De fotograaf George Maas is gefascineerd door wind, liefst stormachtig. Dat geeft het beste resultaat bij zijn project 'Windsculpturen'. Hoe een fotosessie verloopt wil George graag toelichten: “het project begon met het in de studio fotograferen van mannen en vrouwen die omhoog keken. Deze foto’s werden daarna op een doek geprint en in een stormachtige omgeving over het hoofd van een model gedrapeerd en opnieuw vereeuwigd. Wind, maar dan wel storm, locatie en achtergrond zijn allesbepalend”.

Het eindresultaat van dit getoonde werk is niet digitaal gemanipuleerd. De realiteit van de foto’s is volgens Maas interessant genoeg om af en toe surrealistisch over te komen. 

George Maas werkt als freelance fotograaf voor meerdere opdrachtgevers en studeerde aan de Rietveld Academie. Werk van hem werd aangekocht door het Ministerie van Buitenlandse zaken en hangt o.a. in ambassades in Londen, Ouagadougou en Addis Abeba.

De tentoonstelling ‘Windsculpturen’ is te zien tot en met 9 juli 2017 in de Kunstzaal van het museum.

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services