Het kloppend hart van Waterland
Live

Flinke verbetering N247 tussen Monnickendam en Volendam

Gepubliceerd: Woensdag 25 januari 2023 12:05

Flinke verbetering N247 tussen Monnickendam en Volendam

Foto: Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland verbetert tussen Monnickendam en Volendam de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Op dat deel van de N247 wordt een kruispunt aangepast zodat bus en autoverkeer beter doorstromen. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd en andere fietspaden worden verbreed. Ook komt er een vrij liggende busbaan en worden P&R-voorzieningen uitgebreid. Dit allemaal in combinatie met groot onderhoud. Door werk slim te combineren worden hinder en verspilling beperkt.

Het werk aan de N247 tussen Monnickendam en Volendam wordt dit jaar aanbesteed en in 2024 en 2025 uitgevoerd. Het is een van de deelprojecten van programma Bereikbaarheid Waterland. Met het programma Bereikbaarheid Waterland werken de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam aan de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in de regio Waterland. De verkeersveiligheid moet daarbij verbeteren en de leefbaarheid en de natuur mogen er niet op achteruitgaan. Bereikbaarheid Waterland kent meerdere deelprojecten.

Oplossing bij Het Schouw in de maak
Een ander deelproject binnen het programma is kruispunt Het Schouw. Het verkeer loopt hier dagelijks snel vast. In oktober 2021 besloot de provincie om het werk aan het deelproject bij Het Schouw tijdelijk stil te leggen. Het bleek dat door de grondwaterstanden de gekozen oplossing met onderdoorgangen voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op het kruispunt niet uitvoerbaar waren. “Het gaat anders, maar we gaan door”, zei gedeputeerde Jeroen Olthof toen. Een studie die dit jaar wordt uitgevoerd kijkt naar haalbare oplossingen, waarna één van die oplossingen wordt uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp.

Meer informatie
Zie voor meer informatie www.BereikbaarheidWaterland.nl. Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Berichten over werk in de regio zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina (@ZaanstreekWaterland).

Bron: Provincie NH

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services