Het kloppend hart van Waterland
Live

Fitstudio Waterland ontvangt certificaat Dementievriendelijk

Gepubliceerd: Maandag 17 juli 2023 20:00

Fitstudio Waterland ontvangt certificaat Dementievriendelijk

Fitstudio Waterland in Monnickendam heeft onlangs als eerste ondernemer in gemeente Waterland het certificaat “Dementievriendelijk” ontvangen. Wethouder Astrid van de Weijenberg overhandigde het certificaat aan Jolanda Taal van Fitstudio.

Bij Fitstudio Waterland kunnen mensen met dementie onder begeleiding sporten in een prikkelarme omgeving. Ook kan er in de toekomst samen met de mantelzorger geluncht worden. Jolanda is enthousiast en is aan het kijken wat zij nog meer kan doen voor mensen met dementie en hun partner.

Mieke Hollander, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek Waterland, heeft ervoor gezorgd dat het personeel en andere belangstellenden de training “samen dementievriendelijk” gedaan hebben. Dit was al eerder in het jaar. De bedoeling is om deze training in de toekomst te herhalen.

Steeds meer mensen krijgen een vorm van dementie en niet alleen ouderen. Het is fijn als je dan zoveel mogelijk mee kan blijven doen in de samenleving. Het zou daarom fijn zijn als er meer ondernemers zijn die het voorbeeld van Fitstudio Waterland volgen. Op naar een dementievriendelijke samenleving.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services