Het kloppend hart van Waterland
Live

FitStudio ALS Wandeltocht levert maar liefst 5800 euro op

Gepubliceerd: Donderdag 10 februari 2022 10:25

FitStudio ALS Wandeltocht levert maar liefst 5800 euro op

Foto: Omroep PIM

Ondanks het vroege tijdstip was het een gezellige drukte voor de Fitstudio in Monnickendam. Een grote groep betrokken wandelaars stonden in de startblokken om deel te gaan nemen aan de sponsorloop voor ALS.

Erwin Out trainde bij de Fitstudio. Hij lijdt aan de ziekte ALS en moest zijn training hierdoor stoppen. Jolanda, de eigenaresse van de sportschool,, hoorde over een landelijke sponsoractie voor deze verschrikkelijke ziekte. Ze wilde namens de sportschool ook iets organiseren en bedacht een sponsorwandeltocht. Het thema van de sponsoractie was: Zet ALS in het licht. Het idee ontstond dat de tocht in het donker zou beginnen en dan langzaam naar het licht zou lopen. De wandelaars gaven ook uiting aan dit thema en hadden zichzelf uitgedost met lampjes.

Naarmate de ochtend vorderde nam de duisternis af en kwam zelfs de zon nog tevoorschijn. De inwendige mens werd niet vergeten want er waren 2 pitstops. onderweg. De wandeltocht eindigde bij De Bierderij die voor de gelegenheid zijn deuren opende voor deze bijzondere wandeltocht. 

PIM sprak met Jolanda die duidelijk onder de indruk was van het hoge aantal deelnemers en van de opbrengst die inmiddels al ver boven het streefbedrag is gekomen. Erwin en zijn familie waren aanwezig in De Bierderij en zij kregen van trainster Anne-Fleur de cheque uitgereikt.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services