Het kloppend hart van Waterland
Live

Financiele bijdrage van Rabobank voor 13 wensen uit Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 04 januari 2017 16:26

Rabobank Waterland en Omstreken reikte maar liefst 61 cheques uit op haar hoofdkantoor in Purmerend. De cheques zijn bedoeld om wensen in vervulling te laten gaan die in december zijn ingediend tijdens de actie De Wensboom.

De bank plaatste 6 december Wensbomen in haar kantoren en was met de Wensboom aanwezig op verschillende kerstmarkten in de regio. Iedereen kon een wens ophangen in de boom, voor een stichting of vereniging of een mooie kerstgedachte.

“Maar liefst 593 wensen kwamen binnen in de loop van de actie”, vertelt Erika Hes, Adviseur Coöperatie bij Rabobank Waterland en Omstreken. “Uiteindelijk hebben we er 61 uitgekozen die we een financiële bijdrage schenken uit ons Rabo Waterland Coöperatiefonds, zodat die wensen uit kunnen komen. Er zitten prachtige wensen tussen: nieuwe leesboekjes voor Basisschool de Rietlanden uit Marken, een boormachine voor hobbyclub Ilpendam, en vier tassen voor EHBO-vereniging Monnickendam.

Van de 61 uitgekozen wensen kwamen er 13 uit de gemeente Waterland. Zo diende een van de ouders van OBS De Gouwzee in Monnickendam een wens in voor een bijdrage aan een groenere speelplaats voor de school. Zij kregen op het hoofdkantoor van de Rabobank Waterland en Omstreken in Purmerend een cheque van 500 euro overhandigd. Afke Sijm, directeur van OBS De Gouwzee: "We zijn superblij met deze bijdrage van de Rabobank. Onze plannen om het plein groener en uitdagender te maken komen zo steeds dichterbij. Namens alle kanjers van De Gouwzee willen wij hen hartelijk bedanken".

Erica Hes: "Als coöperatieve bank werkt Rabobank Waterland en Omstreken graag samen met haar omgeving om de (sociaal) economische ontwikkelingen in de regio te bevorderen. Door een financiële bijdrage uit haar Rabo Waterland Coöperatiefonds hoopt de bank zo een steentje bij te dragen aan de maatschappij."

Een overzicht van alle winnaars vindt u op www.rabobank.nl/waterland en onderaan dit artikel.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services