Het kloppend hart van Waterland
Live

Finale-avond Broeker feestweek vol spektakel

Gepubliceerd: Zondag 16 augustus 2020 18:34

Finale-avond Broeker feestweek vol spektakel

Foto: Omroep PIM

Dit jaar bestond de Broeker feestweek uit 2 zaterdagen, en was de Feestweek daarom ook omgedoopt tot Broeker Feest Dag. Op de eerste zaterdag stond de Land over Zand wedstrijd in aangepaste vorm op het programma en de pubquiz, digitaal op de bank in de woonkamer. De tweede zaterdag werd de Talentenavond gehouden welke beter bekend staat als “de donderdagavond”.

Een Broeker feestweek in aangepaste vorm dus. Twee zaterdagen waarop de 10 teams moesten laten zien wat ze waard zijn. Creativiteit, sportiviteit, zangkwaliteit en gezelligheid (op anderhalve meter).

Dit jaar geen massale start op de hoek van Eetcafe De Drie Noten maar een “Land Over Tuin” parcours speciaal voor elk van de 10 teams. Na de start een duik in het water om daarna een trekkerband om te duwen, door de traditionele sloot en ook nog even een trekker over de finishlijn trekken. Gelukkig stond brandweerpost Broek in Waterland paraat om alle deelnemers af te spuiten zodat iedereen fris thuis op de bank de pubquiz kon spelen. Wie de snelste tijd had neergezet bleef nog even geheim tot de tweede zaterdag.

Normaliter wordt de pubquiz in het Broeker Huis gespeeld maar met de huidige richtlijnen bleek dat niet haalbaar. Gelukkig denkt de Broeker Gemeenschap altijd in oplossingen en wisten ze Frank Evenblij en Okke Wiarda te strikken als presentatoren van een digitale versie van de pubquiz. Terwijl Frank en Okke op een barkruk bij SDOB de vragenrondes een voor een op de teams afvuurden ging de strenge jury bij elk team op bezoek om te kijken of er niet werd valsgespeeld. Na 7 spannende rondes mocht het B-Team zich winnaar noemen van de pubquiz.

De tweede zaterdag werd bekendgemaakt dat het B-Team een knappe tweede plaats had behaald tijdens de “Land Over Tuin” wedstrijd. Met een royale voorsprong van 5 punten op de Sons of Anarchy betrad het B-Team het podium en zongen zij vol optimisme over betere tijden. Elk team moest thuis voor de beeldbuis wachten totdat zij door Frank en Okke naar het Broeker Huis werden geroepen. Eenmaal klaar met hun optreden gingen de teams weer naar huis om via een livestream naar de optredens van de overige teams te kijken.

Veel teams haalden hun ideeën uit deze bijzondere tijden en waar de Freddies er tijdens de “Land Over Tuin” wedstrijd met de eerste plaats vandoor gingen waren ze op het podium onzichtbaar. Letterlijk onzichtbaar. Als in niet op het podium aanwezig. Voor de jury was het niet makkelijk om daar een goed oordeel over te geven. Traditioneel waren ook de Pink Ladies en de Tijgers aanwezig en betraden ook enkele nieuwe teams het toneel.

Al vanaf het eerste jaar dat de Sons of Anarchy mee doen zetten zij een gelikt optreden neer en elk jaar leggen ze de lat weer hoger. Uiteindelijk ging nieuwkomer Burning Broek er met de derde plaats vandoor. Het B-Team werd tweede achter de Sons of Anarchy en zo heeft Broek in Waterland laten zien dat zij ook in deze bijzondere tijden een gemeenschap zijn die met elkaar lacht en huilt maar vooral ook veel gezelligheid in het dorp teweegbrengt.

 

De gehele week kunt u bij Omroep PIM vanaf 20.00 uur kijken naar een herhaling van de finale-avond.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services