Het kloppend hart van Waterland
Live

Filmpje pastor Henk Bak meer dan 400.000 keer bekeken

Gepubliceerd: Vrijdag 27 augustus 2021 17:53

Filmpje pastor Henk Bak meer dan 400.000 keer bekeken

Foto: Nico Oussoren

Henk Bak, de voorganger van de Nicolaas- en Antoniuskerk in Monnickendam, kan het zelf ook bijna niet geloven. Een filmpje waarin hij gebeden uitspreekt voor zeevarenden en hij de zegen uitspreekt is al meer dan 400.000 keer bekeken op Facebook.

Het filmpje is te bekijken op: https://bit.ly/2WvmuQc. De opnames zijn gemaakt door Nico Oussoren, vrijwilliger bij omroep PIM. 

Het idee om filmpjes te gaan maken is ontstaan toen er geen mensen in de kerk mochten komen vanwege de pandemie. Het idee om speciaal te bidden voor zeevarenden lag toen voor de hand. Sint Nicolaas is namelijk niet alleen een kindervriend maar ook de beschermheilige van zeelieden. Henk Bak heeft zelf in de scheepvaart gewerkt en heeft een speciale band met mensen die leven en werken op zee.

Veel zeevarenden hebben te kennen gegeven de kerk wel eens in het echt te willen zien. Of ze al gekomen zijn is niet bekend. Sinds de uitbraak van corona is er wel een duidelijk toename van mensen die komen bidden of een kaars aansteken. Hiervoor is zijn kerk aan het Noordeinde vrijwel dagelijks geopend.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services