Het kloppend hart van Waterland
Live

Film voor Huis aan het Water over aanstaande beklimming Mont Ventoux

Gepubliceerd: Vrijdag 22 augustus 2014 11:32

Film voor Huis aan het Water over aanstaande beklimming Mont Ventoux

Huis aan het Water neemt deel aan de beklimming van de Mont Ventoux met een team van 25 deelnemers, 11 jongeren en 14 ouderen. Ruben Bromet maakte een film over de aanstaande beklimming.

Stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007. Doel: fondsen werven ten behoeve van KWF en regionale goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker of zich richten op preventie van kanker. De stichting Mont Ventoux hanteert hierbij een verdeelsleutel van 60% voor KWF en 40% voor de regionale doelen.

Ook het Huis aan het Water is aangemerkt als regionaal doel. Hun jaarlijkse grootste actie is het beklimmen van de Mont Ventoux in Frankrijk en dit sportieve evenement vindt dit jaar plaats op 4 september voor de wandelaars en hardlopers en op 5 september voor de fietsers.

Let op: Door het inleveren van uw lege statiegeldflessen bij het Huis aan het Water steunt u natuurlijk ons, maar ook de wandelaars, de hardlopers èn de fietsers die de berg Mont Ventoux in Frankrijk gaan bedwingen in september en natuurlijk ons goede doel. Dit kunt u doen door o.a. uw lege statiegeldflessen in te leveren bij Huis aan het Water (graag de statiegeldflessen deponeren in doos onder de trap) of doneer via www.grootverzettegenkanker.nl en vul de achternaam in en volg de stappen. De totaalstand van onze sportieve leden bedraagt per 20 augustus 20.793 euro!

De top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte. Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt 1614 m. Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. De berg is bekend doordat de beklimming ervan herhaaldelijk is opgenomen in enkele gerenommeerde wielrenwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk, vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’.

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services