Het kloppend hart van Waterland
Live

Film 'Achter het gordijn' van Janyar Zakholi bij Kerkplein Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 16:02

Film 'Achter het gordijn' van Janyar Zakholi bij Kerkplein Waterland

Foto: Janyar Zakholi

De Koerdisch-Nederlandse Janyar Zakholi uit Monnickendam maakte een hele korte maar indrukwekkende film (5 min.) over de rol van sociale media in het Groot Midden Oosten. Op woensdagavond 23 januari vertelt zij tijdens de filmavond van Kerkplein Waterland over zichzelf en over haar film.

Janyar deed de opleiding Media Communicatie en Informatie, Audiovisueel & Animatie aan het ROC in Amsterdam en doet vrijwilligerswerk bij Omroep PIM en verzorgt de techniek bij de filmavonden van Kerkplein Waterland.
Op deze avond van Kerkplein Waterland vertelt zij over zichzelf en over haar film. Natuurlijk zullen we haar film, die op het Arab Filmfestival te zien was, ook gaan bekijken.

Aansluitend bij het thema van haar film vertonen we een documentaire van regisseusse Mijke de Jong, NIET MEER ZONDER JOU. In deze korte documentaire (40 min.) gaat de vrijgevochten Nederlands-Turkse Nazmiye Oral het gesprek aan met haar moeder, een traditionele moslima. Zij bespreekt alles waar vroeger in het gezin níet over gesproken werd. Het verhaal van Nazmiye schept afstand binnen haar familie, maar ook intimiteit.
Deze avond van Kerkplein Waterland vindt plaats op woensdag 23 januari in de tijdelijke locatie van De Bolder, de bibliotheek Karmac, ’t Spil 19, Monnickendam. Ingang achter de bibliotheek, bij de hoge mast, rechtse dubbele blauwe deur. Aanvang 20.30 uur! De toegang is gratis, collectebus bij de uitgang.
 
Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services