Het kloppend hart van Waterland
Live

Feestelijke opening tentoonstelling "Herinnering" in De Speeltoren

Gepubliceerd: Vrijdag 20 januari 2023 16:14

Feestelijke opening tentoonstelling

Foto: Anja de Graaff

Omroep PIM was zondag 15 januari bij de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Herinnering’ van kunstenares Ireen Bessems die tot en met 29 mei 2023 is te zien in Waterlandsmuseum de Speeltoren.

De opening werc verricht door Desmond Gods. Hij doceert wiskunde aan het Coornhert lyceum in Haarlem en is, samen met zijn vrouw, bewonderaar van het eerste uur van het werk van Ireen Bessems.

De uit Zuid-Limburg afkomstige Bessems laat twee series uit haar beeldend werk zien, die op het eerste gezicht totaal verschillend van karakter zijn.

De reeks ‘Herinneringen’ is een remake van kleine objecten, die als etsen aan de wand hangen. Het zijn fragiele werken, ingetogen van kleur, van kwetsbaar materiaal: was en vlas. De kijker ziet open structuren, die van alles lijken te suggereren.

Drie grote beelden uit de serie ‘Ingewikkeld’ zijn robuust en opvallend rijk van kleur. De titel verwijst naar de werkwijze: de beelden zijn letterlijk gewikkeld in wollen draden. Daarnaast was het ontstaansproces ‘ingewikkeld’. Ireen Bessems vroeg aan vrienden zichzelf met symbolen te beschrijven, zonder haar te vertellen waar die symbolen voor stonden. Dat leverde een bizarre verzameling op.

De solo-expositie van Ireen Bessems is van 15 januari t/m 29 mei te bewonderen in de Kunstzaal van Waterlandsmuseum de Speeltoren. Meer informatie: www.despeeltoren.nl. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services