Het kloppend hart van Waterland
Live

Feestelijke dag op 31 augustus in museum de Speeltoren

Gepubliceerd: Dinsdag 23 augustus 2022 18:49

Feestelijke dag op 31 augustus in museum de Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Wie jarig is trakteert! En daarom is een bezoek aan Waterlandsmuseum de Speeltoren op woensdag 31 augustus extra feestelijk. Het is die dag op de kop af 10 jaar geleden dat de deuren van het nieuwe museum opengingen en dat viert het museum met bestuur, vrijwilligers én bezoekers.

Op deze jubileumdag worden alle bezoekers tussen 10.00 – 13.00 uur welkom geheten met koffie/thee én een gebakje. Na de gezellige ontvangst kunnen zij op eigen gelegenheid het museum bekijken. Vanaf 13.00 uur worden er voorbereidingen getroffen voor het jubileumfeest voor alle (oud) vrijwilligers en is het museum gesloten. Wie in de afgelopen tien jaar heeft bijgedragen aan het succes van het museum, maar geen uitnodiging heeft ontvangen, kan zich hiervoor nog bij het bestuur aanmelden.

Aanvullende activiteiten
Ook in de maand september zijn er diverse feestelijkheden in het museum. Naar aanleiding van de uitgave van een speciaal jubileumboekje, met daarin tien bijzondere museumschatten, vinden er rondleidingen in het museum plaats. Tijdens de rondleidingen worden deze unieke voorwerpen verder uitgelicht. Ook zijn er verschillende gratis feestworkshops voor kinderen vanaf 5 jaar. Het museum viert feest en doet dat graag met al haar bezoekers!

Over Waterlandsmuseum de Speeltoren
Het museum biedt een toegankelijke en verrassende beleving van landschap, historie, carillon en wisselende tentoonstellingen. De organisatie draait geheel op onbezoldigde vrijwilligers (70) en heeft sinds de opening al meer dan 55.000 bezoekers ontvangen. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook extra geopend op maandag van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie en openingstijden: www.despeeltoren.nl of op FB/Instagram @despeeltoren.

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services