Het kloppend hart van Waterland
Live

Feestelijke afsluiting expositie Ankie Blommesteijn

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2019 14:47

Feestelijke afsluiting expositie Ankie Blommesteijn

Op zaterdag 28 juli sloot Ankie Blommesteijn haar expositie in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam af. PIM ging langs op de feestelijke afsluiting van de expositie en sprak met haar.

Ankie Blommesteijn schildert al heel lang, eerst met aquarel, en later met acryl en olieverf. Zij heeft cursussen en workshops gevolgd bij verschillende kunstenaars, onder andere bij Ineke Talen en Bob Tomanovic. Haar inspiratie vindt zij in zon, wind en water, de lijnen in een landschap, tegenstellingen tussen licht en donker, het spel van kleuren. Dit alles probeert ze te vangen in verf. De natuur is een belangrijk onderwerp. Geliefde landschappen zijn die van de Waddeneilanden, Ierland en Zwitserland. Haar werk is geen exacte weergave van een bepaald landschap maar bestaat uit variaties op een thema.

Van 21 juli tot en met 28 juli exposeerde zij in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam tijdens de kunstmanifestatie 'Summer of Arts'. Tijdens de Summer of Arts werken en exposeren 20 kunstenaars in de indrukwekkende toren van de Grote Kerk. De toren is in die periode open en de kunstenaars kunnen worden bezocht in hun tijdelijke atelier waar hun werk te zien is en veelal ook te koop is.Meer informatie over Ankie Blommesteijn: https://ankieblommesteijn.exto.nl

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services