Het kloppend hart van Waterland
Live

Fantastische uitvoering van het Magnificat door Cantorij Monnickendam en Concertkoor GrootNoord

Gepubliceerd: Vrijdag 30 december 2022 15:21

Fantastische uitvoering van het Magnificat door Cantorij Monnickendam en Concertkoor GrootNoord

Foto: Omroep PIM

Voor een volgepakte Grote Kerk in Monnickendam vond zaterdag 17 december een bijzonder geslaagd Kerstconcert plaats. Op het programma stonden het Magnificat van John Rutter, delen uit de Messiah en twee aria’s uit de opera Rinaldo van G.F. Händel. Omroep PIM zendt het concert op vrijdag 7, zaterdag 7 en zondag 8 januari om 20.00 uur uit.

De Cantorij Monnickendam was versterkt met een aanzienlijk aantal zangers van Concertkoor GrootNoord, er waren ruim vijftig zangers in totaal. De begeleiding was in handen van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest versterkt met Susanne Veerman (orgel) en Frank den Herder (piano en cello). De Oekraïense sopraan Nataliia Cioban zong de twee aria’s van Handel en de solopartijen van het Magnificat. Het geheel stond onder de vertrouwde leiding van de dirigent Marcel den Dulk.

Nataliia Cioban schitterde eerder in het voorjaarsconcert van 2022 van de Cantorij Monnickendam in het Requiem for the victims of The Armed Man met muziek van Karl Jenkins en John Rutter. Dit keer zette zij op indrukwekkende wijze de toon door de wijze waarop zij Händels Lascia ch’io pianga zong, over het lijden en de zucht naar vrijheid.

Na Händel volgde Rutter met zijn Magnificat, de hoopvolle lofzang op Maria, muziek vol energie en beweging, met ontleningen aan het gregoriaans tot aan jazz. Het concert werd besloten met het Gloria Patri et Filio et Spiritus Sancto. Het publiek bedankte met een ovatie.

Bron: Cantorij Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services