Het kloppend hart van Waterland
Live

Familie Teerhuis uit Marken wint Gouden Grutto Pul 2021

Gepubliceerd: Vrijdag 05 november 2021 16:11

Familie Teerhuis uit Marken wint Gouden Grutto Pul 2021

Foto: Pieter Pereboom

De familie Teerhuis uit Marken heeft de ‘Gouden Grutto Pul trofee 2021’ gewonnen. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij op het bedrijf van de familie Teerhuis heel compleet bezig zijn met natuur en hard werkt aan de biodiversiteit zowel voor de weidevogels als hun eigen bedrijf.

De ‘Gouden Grutto Pul trofee’ wordt jaarlijks uitgereikt door het boerencollectief Water, Land & Dijken. Dit jaar waren er twee genomineerde bedrijven. Beide zijn aangedragen door weidevogelvrijwilligers en vervolgens genomineerd door de jury. Wolmet Teerhuis-Uithuisje nam dinsdagavond de Gouden Grutto Pul trofee in ontvangst. „Ik was heel erg onder de indruk dat ik genomineerd was. Maar de eer gaat eigenlijk vooral naar de vrijwilligers omdat die zich gigantisch inzetten en er eigenlijk nog meer werk voor doen dan ik”, aldus mevrouw Teerhuis-Uithuisje. 

De familie Teerhuis is al ruim dertig jaar met weidevogels bezig. Ze vinden het dan heel leuk dat de ‘veldzoekers’ ons genomineerd hebben. Veldzoekers zijn diegene die de eieren zoeken van de vogels. De familie wil dan ook alle oud en huidige veldzoekers bedanken voor hun enthousiaste inzet voor de weidevogels de afgelopen jaren en ook voor toekomstige jaren. 

Voor de Gouden Grutto Pul trofee kan je meerdere keren worden genomineerd, maar je kan de trofee maar één keer winnen.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services