Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Zee en Strand in Toren Grote Kerk tijdens Summer of Arts

Gepubliceerd: Vrijdag 18 augustus 2023 11:53

Expositie Zee en Strand in Toren Grote Kerk tijdens Summer of Arts

Foto: Summer of Arts

Van maandag 21 augustus tot en met zondag 27 augustus is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam de expositie Zee en Zand te zien van Ankie Blommesteijn en Stella Siu Lie Ang. De expositie is dagelijks te bezoeken van 12.00-16.00 uur. Op zondag van 13.00-16.00uur. Toegang is gratis.

Dit jaar wordt in Monnickendam de slag op de Zuiderzee herdacht. Het inspireerde Ankie Blommesteijn en Stella Siu Lie Ang tot het maken van werk dat te maken heeft met de zee en zeeschepen. Stella Siu Lie Ang is de dochter van een zeekapitein, Ankie Blommesteijn heeft als kind dicht bij zee gewoond. Tegen de achtergrond van de oude toren van de Grote Kerk tonen zij werk met als thema wind, water, zee en schepen.

Ankie Blommesteijn werkt met olieverf en acryl. Zij schildert landschappen die herinneringen oproepen aan de waddeneilanden, duinen, zee, wind en water. Meer informatie over haar werk is te vinden op https://ankieblommesteijn.exto.nl

Stella Siu Lie Ang heeft enige jaren in Londen gewoond en daar gewerkt met fotografie, film, muziek en advertising. Momenteel richt ze zich op filmen en internet. Ze maakt reclamespots met manga en anime en geeft workshops zandschilderen voor kinderen. Tijdens de expositie zal zij demonstraties geven met zandschilderen en daarbij met zand zeilschepen weergeven. Bezoekers van de expositie kunnen meedoen met korte workshops om zelf met zand schepen te schilderen.

Deze expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie Summer of Arts die van mei tot en met oktober wordt gehouden in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services