Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie van Philine van der Vegte in De Bolder

Gepubliceerd: Woensdag 29 november 2017 12:55

Expositie van Philine van der Vegte in De Bolder

Foto: Philine van der vegte

In De Bolder is weer nieuw werk te zien van kunstenaar Philine van der Vegte uit Katwoude.

Philine schildert naar het leven, wat ze zoal om zich heen ziet. Het werk is vrij realistisch, met een losse toets. De onderwerpen liggen dicht bij de huis; stillevens uit de keuken of uit de tuin, de koeien van de buren en oerhollandse landschappen. Het allerliefst schildert ze mensen, en er zijn dan ook veel portretten te zien. Philine tekent en schildert graag portretten in opdracht, en heeft al verschillende Monnickendammers en hun huisdieren vastgelegd.

Van der Vegte studeert op de Wackers Academie voor figuratieve kunst en won onlangs de eerste publieksprijs op Kunst Kijken Volendam met het schilderij van haar dochter Loulou in een Rietveldstoel. Het schilderij is hier in de gang te zien. Eerder dit jaar werd ze geselecteerd voor de Zomerexpo in museum De Fundatie in Zwolle, en genomineerd voor de Royal Talens Award op schilderfestival Noordwijk.

Philine exposeerde vorig jaar ook in De Bolder en samen met de Waterlandse Kunstkring in de Grote Kerk. De expositie is te zien tot en met eind januari. Meer informatie: www.philinevandervegte.com

Bron: Sociaal Cultureel Centrum De Bolder

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services