Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Roosmarijn Schoonewell in de Toren van de Grote Kerk

Gepubliceerd: Donderdag 22 september 2022 11:05

Expositie Roosmarijn Schoonewell in de Toren van de Grote Kerk

Foto: Roosmarijn Schoonewelle

Van 21 tot en met 25 september werkt Roosmarijn Schoonewelle in de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam door aan haar project Healing And Repair Pieces. Een scala van werken waarbij aan de basis steeds een eerder gemaakt werk ligt; oude tekeningen, restvellen en 'oefen'-doeken; onaf of afgedankt werk, waar ze een nieuw beeld overheen zet.

In haar praktijk maakt Roosmarijn Schoonewelle sterk aan schilderkunst refererende tekeningen, collages en schilderijen. In onder meer gouache, inkt en oliepastel presenteert ze abstracte en tastbare vormen op een vloer of kleed. Haar werk is kleurrijk, robuust en dynamisch van uiterlijk. De situaties in haar werk zijn op zichzelf staande abstracte taferelen, maar houden altijd een band met de alledaagse werkelijkheid. Ze verwerkt op een visueel speelse manier hoe ze verbonden is met de mensen en wereld om haar heen, en probeert patronen te doorbreken. Haar werk toont een schijnbaar statische façade, waarachter een beweeglijke wereld vibreert.

Het project Healing And Repair Pieces is ontstaan doordat ze als maker op zoek is naar manieren om minder te produceren, en het herwaarderen van oude en afgedankte dingen biedt deze mogelijkheid. Oud en nieuw raken met elkaar vervlochten in het werkproces, maar de titel verwijst niet alleen naar het hervormen van materiële zaken. Ze maakt werk voor diegene die op zoek zijn naar balans en verlichting in een wereld die maar deels te bedwingen is. Ze wil een humoristisch en positief perspectief bieden op de onzekerheid in het leven.

De expositie is van 21 tot en met 25 september, dagelijks van 13.30 - 16.00.

De expositie is onderdeel van de kunstmanifestatie 'Summer of Arts' die tot eind oktober in de toren van de Grote Kerk te Monnickendam wordt gehouden.


Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services