Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Josine Timmer en Roosmarijn Schoonewelle in de toren van de Grote Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 10 september 2019 20:14

Expositie Josine Timmer en Roosmarijn Schoonewelle in de toren van de Grote Kerk

Josine Timmer en Roosmarijn Schoonewelle resideren van 9 t/m 15 september in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam tijdens Summer of Arts.

Zij werken aan een gezamenlijke presentatie van tekeningen, collages en ruimtelijke werken. In de show Somewhere between the Shapes ontmoeten de werelden van Timmer en Schoonewelle elkaar. De kunstenaars refereren op hun eigen manier naar het dagelijks leven waarin alles voortdurend in beweging, wording en ontbinding is. Dingen krijgen vorm en gaan weer op in het grote geheel.

Timmer tekent en schildert met lichte toets, gedetailleerd en vloeiend in een meanderend ritme van kleur en lijn. Door herhaling en ritme van fijne lijnen doemt een suggestieve landschappelijkheid op waarin de toeschouwer kan dwalen. Het werk van Schoonewelle is robuust van uiterlijk. In gouache en oliepastel worden abstracte en tastbare vormen gepresenteerd. Ze doen denken aan sculpturale objecten, kasten en fruitschalen. Een schijnbaar statische fa├žade, waarachter een dynamische wereld vibreert, waarin de materie elk moment elke denkbare vorm aan lijkt te kunnen nemen.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services