Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Joanne Zegers in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 13 juni 2023 17:34

Expositie Joanne Zegers in toren Grote Kerk

Foto: Joanne Zegers

Van 19 tot en met 24 juni exposeert Joanna Zegers, in het kader van Summer of Arts, weer in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Joanne Zegers (1970) is een Zaanse kunstenares die al eerder met veel enthousiasme heeft gewerkt in de toren van Monnickendam. Dit jaar doet zij dat voor de vierde keer.

Het landschap waar zij doorheen fietst is altijd weer een inspiratiebron om nieuw werk te maken. Vorig jaar maakte zij vele kleine, blauwe en groene werkjes, gebaseerd op de kleuren van de polder. Deze werken hingen in de ruimte aan dunne draden. Dit keer gaat zij het anders aanpakken: de toren zélf is het onderwerp.

De laatste jaren is zij onder andere gefascineerd door gebouwen en stedelijke ruimten. Al lijken de gebouwen te zijn gemaakt voor de eeuwigheid, niets is minder waar! Ze zijn fragiel en nietig in het landschap. Maar ze zijn ook mooi en getuigen van onze behoeften om iets te maken wat nuttig is, wat ons beschermt of wat een idee uitdrukt.

Zegers zal één werk (een installatie) laten zien dat speciaal in de toren wordt gemaakt en ook alleen daar te zien zal zijn. De hoogte en het licht zijn voor haar bijzonder interessant en zullen in het werk benadrukt worden. Je kan het werk volgen op instagram, joanne.zegers.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De expositie is geopend op maandag 19 tot en met zaterdag 24 juni van 12.00 -17.00 uur.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services