Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Jantine Hos in de Toren van de Grote Kerk

Gepubliceerd: Maandag 01 juli 2019 17:48

Expositie Jantine Hos in de Toren van de Grote Kerk

Foto: Jantine Hos

Diverse kunstenaars werken en exposeren gedurende de zomer in de Toren van de Grote Kerk te Monnickendam. Dit gebeurt onder de titel "Summer of Arts". In het kader van Summer of Arts exposeert Jantine Hos van 1 tot en met 7 juli in d Toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Summer of Arts is een voortzetting van vorige jaren waarbij in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam een week lang een kunstenaar zit te werken. Ofwel: Kunst in de Toren. En nu dus Summer of Arts. Ankie Blommesteijn heeft het oude initiatief nieuw leven ingeblazen en de gehele zomer is de toren weer bezet. Van dinsdag t/m zondag kunnen Waterlanders, voorbijgangers en toeristen met eigen ogen zien wat dat werken van de deelnemende kunstenaars inhoudt.

Jantine Hos (1961) is professioneel viltster, textielkunstenaar en docent/trainer creativiteit. Zij heeft een eigen textielstudio in Wormerveer en ziet in textiel en textiele technieken de manier om haar ideeën vorm te geven. De ambachtelijkheid van haar werk en het materiaalgebruik hebben in combinatie met de thematiek van haar werk een vervreemdend effect; "zachte hardheid". Tijdens de Summer of Arts zal zij in de toren werken aan een koraalachtige installatie. Meer informatie over haar werk vindt u op: www.rawelements.nl

De toren is open tot 29 september 2019. U kunt er komen kijken, het werk beleven of kopen als de deur open staat en de bannier wappert. De openingstijden variëren per kunstenaar: deze besluit zelf wanneer hij de deuren van de toren opent. Wanneer de deuren open staan bent u van harte welkom! Houd actuele informatie in de gaten op de Facebookpagina van Summer of Arts: www.facebook.com/summer.of.arts/.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services